Gå till innehåll

Åk på fotbollsresa och se Manchester City spela

Det här med fotbollsresor har blivit väldigt stort på senare år. Fler och fler svenska fotbollsfans har upptäckt hur spännande det är att kunna sätta sig på flyget till exempelvis England för att på ort och ställe kunna avnjuta fotboll när den är som allra bäst. För säga vad man vill om fotboll men nog är det som så att det är i England som världens absolut bästa fotboll spelas.

Manchester är i mångt och mycket en huvudstad för brittisk fotboll. Staden är belägen i det nordöstra hörnet av England och är dessutom tillhåll för inte mindre än två klubbar som spelar i den högsta brittiska fotbollsligan, Premier League. Här snackar vi nämligen om Manchester United och Manchester City. United spelar sina hemmamatcher på klassiska arenan Old Trafford medan City håller till i Etihad Stadium.

Detta är med andra ord ett perfekt resmål för alla som älskar bra fotboll. Manchester är en stad dit många svenska fotbollsfans gärna åker. Om du har chansen så bör du söka dig hit. En weekend i Manchester har väldigt mycket att bjuda på. Självklart ska du se till att besöka Etihad Stadium, där Manchester City spelar alla sina hemmamatcher. Arenan ifråga har även varit slagfältet för flera matcher i Uefa.

Klubbkänsla

Trots att det handlar om en gigantisk arena med plats för 55 000 åskådare i samband med fotbollsmatcher så vilar det trots allt en klubbkänsla över hela stället när spelarna i Manchester City tågar in på planen för att spela. Grejen är att det så gott som alltid är slutsålt när City spelar hemmamatch i sitt kära Etihad Stadium. Att stå mitt i publikhavet, höra den mäktiga allsången från 55 000 strupar och känna den nästan magnetiska stämningen när hemmapubliken bär fram sitt älskade Manchester City FC till seger.

Med tanke på att City även spelar i Uefa så finns det oerhört rika möjligheter till att få uppleva fotboll på den nivån också i samband med ditt besök i Manchester. Ett besök i denna metropol bör med andra ord innehålla ett besök i Etihad Stadium för att se Manchester City bjuda på fotboll i absolut världsklass.

Ett minne för livet

Du köper dina biljetter till den eller de matcher som du vill se enkelt och bekvämt på nätet. Det har aldrig varit enklare än nu att som svensk få uppleva brittisk fotboll live på plats. En fotbollsresa för att se Manchester City spela är ett minne för livet.