Gå till innehåll

Hur man bokar en fotbollsresa

Premier League är hetare än någonsin och lockar ständigt svenska fotbollsfans i stora skaror att sätta sig på flyget till de brittiska öarna för att få kolla in fotboll när den är som allra bäst. Manchester City och de andra lagen i den brittiska ligan samlar alltid fullt hus när det vankas match i Premier League. Har du aldrig varit på fotbollsresa i England så är det i sanning dags för det nu.

Om man ska sammanfatta vad det här med fotbollsresa betyder med ett enda ord så skulle man kunna göra det så här: Fest. Det är nämligen vad det hela handlar om. Ladda upp på en pub innan matchen och låt dig ryckas med av den kraftfulla allsången tillsammans med andra fotbollsnördar. Sedan har vi den helt fantastiska stämningen på läktaren under själva matchen. Dess like finns inte någon annanstans i hela världen. Lär känna nya fotbollsälskande vänner från både England som övriga delar av världen. Fotboll är en global kärleksrörelse. Att åka på fotbollsresa till England är en enda lång fest från början till slut.

Men hur går man tillväga om man vill boka en fotbollsresa till England för att se Manchester City eller något annat lag spela match på sin hemmaarena? Ja, det allra bästa och dessutom smidigaste sättet är att vända sig till en resebyrå som är specialiserad på att arrangera fotbollsresor. Då kan du få en paketlösning och dessutom till ett mycket förmånligt pris.

Premier League

Även om Premier League är den absolut populäraste fotbollsligan hos oss i Sverige så kan man de facto boka fotbollsresor till varenda liga i hela världen. Italienska Serie A kommer på god andra plats tätt följd av spanska La Liga.

Men oavsett vart du har tänkt åka för att kolla på fotboll så finns det vissa detaljer som du bör tänka lite extra på. En sådan sak är att du kollar upp exakt vad det fotbollspaket du står i begrepp att köpa innehåller. Det vanliga är att ett sådant paket inkluderar flygresan tur och retur, ett par nätter på hotell med frukost samt givetvis matchbiljetter till dig och de andra i ditt sällskap.

Jämför priserna

Du kan enkelt jämföra de olika fotbollsresearrangörerna och deras prislappar och vad de innehåller via de jämförelsesajter som finns på nätet. En tumregel när det handlar om fotbollsresor och de minst sagt superpopulära matcherna i Premier League är att man bör vara ute i väldigt god tid för att ha en chans att få tag på biljetter till de matcher som man vill se.